WET

Water Effecient Technology

Onze Premium Vision Water-ontharders beschikken niet alleen over HSP (High Softening Performance), maar de elektronische kleppen ervan maken ook gebruik van WET. Deze ‘Water Efficient Technology’ optimaliseert de elektronica van uw Premium-ontharder om zo de hoeveelheid water en zout terug te brengen tijdens de regeneratie- en pekelprocessen. WET gaat verspilling tegen en bespaart geld! Bovenop de voordelen van HSP, wordt met WET nog eens 5 tot 15% bespaard, afhankelijk van de grootte van de ontharder.

Wat is regenereren en pekelen?

Voor een goede werking van waterontharders is het regeneratieproces van essentieel belang. Op een bepaald moment is het harsbed van uw ontharder verzadigd met calcium uit het harde water. Tijdens het regeneratieproces spoelt uw ontharder deze mineralen weg zodat de ontharder klaar is om nieuw water te ontharden. Een van de cruciale stappen in het proces is het pekelen. Het verzadigde hars wordt gereactiveerd: de Ca2+ en Mg2+ worden uit de harskorrels geduwd en vervangen door Na+-ionen.

Proportionele regeneratie/ Proportionele bezouting

Dankzij de geavanceerde elektronica van onze Vision Water-ontharders kunnen we een slimmere en proportionele manier van regenereren en pekelen implementeren. De cycli worden automatisch aangepast aan de hoeveelheid hars die verbruikt is, waardoor er minder spoelwater nodig is. Als er minder water wordt gebruikt, is er ook minder zout nodig.