Kranen & boilers

Kokend waterkranen

Een (close-in) boiler is een warmwatertoestel in de vorm van een ketel waar water in wordt opgeslagen, verwarmd en in warm gehouden wordt. Wanneer een waterleiding langer dan 10 meter is of een binnendiameter heeft groter dan 13mm, wordt er veel energie verloren voordat het water uit de kraan warm is. In dit geval is een (close-in) boiler een goede oplossing. Voor relatief grote gezinnen is een (close-in) boiler een goede investering, doordat er warm water gebruikt kan worden op verschillende plaatsen in het huis, zonder dat andere bewoners hier hinder van ondervinden.

Het voordeel van de boiler is dat warm water direct ter beschikking is. Wanneer water uit de boiler wordt gebruikt, zal er automatisch water bijgevuld worden. Dit gebeurt via de koud waterleiding. Het koude water komt onder in de boiler binnen, omdat koud water zwaarder is dan warm water. Hierdoor blijft het warme water boven in de boiler op temperatuur en zal het niet vermengen met het koude water. Alleen het koude water wordt opgewarmd, wat minder energie kost dan de gehele boiler opwarmen.

Het plaatsen van een (nieuwe) boiler, bijvoorbeeld in de keuken, is niet eenvoudig om op de juiste wijze te plaatsen. Rosalu-WT kan je door jarenlange ervaring ontzorgen in het plaatsen van (close-in) boilers. Wil je jouw (close-in) boiler op de juiste wijze geplaatst of vervangen hebben? Neem contact op met Rosalu-WT.

Let op: Rosalu-WT levert zelf geen boilers, maar installeert of vervangt deze wel. 

 

Boilers

Een (close-in)boiler is een warmwatertoestel in de vorm van een ketel, waar water in wordt opgeslagen, verwarmd en in warm gehouden wordt. De boiler is thermisch geïsoleerd, zodat het water langdurig warm gehouden kan worden. Het voordeel van de boiler is dat warm water direct ter beschikking is. Wanneer water uit de boiler wordt gebruikt, zal er automatisch water bijgevuld worden. Dit is koud leidingwater. Omdat het warme water in de boiler hierdoor weer koud zou worden, wordt het water op een vernuftige wijze toegevoegd. Koud water is namelijk zwaarder dan warm water. Daarom wordt koud water altijd van onderin de boiler ingelaten. Het waterpeil wordt op deze wijze aangevuld en het inmiddels verwarmde water zal warm blijven. Doordat koud water zwaarder is, zal het zich niet vermengen met het warme water en dit kost ook minder energie, want enkel het koude water hoeft opgewarmd te worden.

Als je moeite hebt om een nieuwe boiler in de keuken te installeren, neem dan contact op met Rosalu-WT om de boiler te installeren of te vervangen. 

Let op: Rosalu-WT levert zelf geen boilers, maar kan deze wel installeren of vervangen.